Valerianauute - VALERIANA - Valeriana officinalis 50 ml.

Tuotenumero: 04065 | Hinta: 15.95€ /kpl

Paljousalennus

Kun tilaat Hinta
vähintään 2 14.50 €/kpl
kpl

Tykkään tästä ja teen arvostelun, saan ilmaisen toimituksen
Valerianauute 50 ml. Alkoholiton kasviglyseriiniuute. Myös valeriaanauute.

Sisältää seksviterpeenihappoa 0,1 mg./ml.

 

Valerianauutteen annostus:

Perinteisesti annosteltuna mittaa valeriaanauutetta  15 - 20 tippaa kolme kertaa päivässä liuotettuna puoleen lasilliseen raikasta vettä. Suositeltava annostus on 1 ml. (25 tippaa) kolmesti päivässä liuotetuna pieneen määrään vettä.

 

Huom! Tehokkainta on ottaa yksi annos iltapäivällä ja toinen annos tunti pari ennen nukkumaanmenoa. Suuri kerta-annos voi aiheuttaa levottomuutta nukkuessa. Liiallinen käyttö suurina annoksina ja jatkuvasti käytettynä voi aiheuttaa jossain määrin riippuvuutta. Näin ollen on valeriaanauutetta suositeltavaa käyttää kuureittain.

 

Valeriaana rohdoksena

Valeriaana eli rohtovirmajuuri, on vanhastaan käytössä ollut rohdoskasvi, sen hermoja rauhoittavan vaikutuksensa vuoksi. Sitä on muinoin pidetty pyhänä kasvina, koska sillä saatiin aikaan monia hyviä vaikutuksia. Se oli pitkään Suomessa pelkästään apteekkitavarana ja kuivattu rohdos oli ostettava apteekista. Valeriaana onkin yksi yleisimmin käytetty rauhoittava yrtti lehmuksen ohella. Se on kasvi, jossa on useita vaikuttavia aineita.

 

Mitä valeriaana sisältää?

Valeriaana sisältää verbenaloisidia, heterosidia, jonka vuoksi hydrolyysi tuottaa verbenaliinia ja verbeniinia. Ne estävät spasmeja ja kramppeja, vahvistavat kohtua esim. synnytyksen jälkeen ja edistävät maidoneritystä. Näistä syistä valeriaana ei pitäisi käyttää raskauden aikana. Se sisältää myös sydämeen vaikuttavia kardiotoonisia heterosideja, tanniineja, musiineja, saponiineja, karvaita heterosideja, mineraaleja ja eteerisiä öljyjä, joissa on paljon sitraalia.

 

Millaisia ominaisuuksia valeriaanalla on?

Valeriaana on kipua lievittävä, ruumiinlämpöä säätelevä, munuaisten verisuonia laajentava diureetti. Valeriaanan muita ominaisuuksia ovat kardiotoninen ja ruoansulatusta säätelevä. Se myös vahvistaa prostaglandiinijärjestelmää.

 

Parasta ennen/Bäst före: 4.2020

Kaikki muut pakolliset pakkausmerkinnät ovat luettavissa tuotteen etiketistä viereisellä välilehdellä. Niin suomeksi, kuin myös ruotsiksi :)

 

Päivitetty 11.10.2017

Tuotearvostelut

Tästä tuotteesta ei ole vielä kirjoitettu arvosteluja

Arvostele tämä tuote

Niin saat tilauksesi nyt ilman toimituskuluja!