Boulardii

Boulardii probioottihiivalla suolisto kuntoon!

  • Boulardii on antibiootteja ja mahahappoja kestävä ”parantajahiiva”.

 

 Lisätiedot ja tilaa tästä Aboa Medican 60kaps, 150mg/kaps
17,95€ (879,90 €/kg)
kun ostat kaksi: hintaan 16.50 €/purkki
60 kaps jokainen 20,4 g
44420_Boulardii_kapselit.jpg
Lisätiedot ja tilaa tästä Natura Median 60kaps, 300mg/kaps 
18,90€ (590,62 €/kg)
kun ostat kaksi: hintaan 18,50€/purkki
60 kaps jokainen 32g
16071_Boulardii_300_probiootti.png

Boulardii kokemuksia:

"Kuulin, että erittäin tehokas tuote."

-Norppa

 

"Ainoa maitohappobakteeri, joka saanut mahan kuntoon kahden antibioottikuurin jälkeen."

-Erinomainen

 

"Kuulin tuotteesta ystävältä. Kuulemma hyvä antibiootin yhteydessä."

-Norppa

 

"Homeopaattini määräsi tätä joku vuosi sitten ja huomasin, miten erilainen tämä oli muihin maitohappobakteerituotteisiin verrattuna! Maha oli hyvässä kunnossa pitkään. Luulin että tämän valmistus oli jo lopetettu, kun en ole nähnyt tätä enää kaupoissa, hyvä että saa ainakin netistä!"

-Herkkävatsainen

 

Saccharomyces boulardii:

  • Rauhoittaa stressivatsaa
  • Antibioottikuurin aikana
  • Hyvä matkakumppani
  • Aktivoi suoliston vastustuskykyä

 

Katso video pääkohdista

" alt="" /> 

 

Mitä boulardii on?

Boulardii on hiivalaji, tieteelliseltä nimeltään Saccharomyces boulardii, ja se luetaan probioottien ryhmään. Tätä hiivaa esiintyy ihmisellä ruoansulatuskanavassa ja tuottaa maitohappobakteereja. Boulardii-hiiva lisääntyy kehossa 37 asteen lämpötilassa eikä leviä muualle elimistöön.

 

Mistä tulee boulardiin nimi ja mikä on sen historia?

Nimi tulee ranskalaisen tiedemiehen Henri Boulardiin mukaan, joka eristi sen vuonna 1923 kiinanluumun (Litchi chinesis) kuorista. Tämän hedelmän kuoressa oleva hiivalaji osoittautui aiemmin tuntemattomaksi ja nimettiin löytäjänsä mukaan.

 

Mihin boulardii-hiiva auttaa?

Tämä hiivaprobiootti on erityisen hyödyllinen toiminnallisissa vatsavaivoissa ja ruoansulatuskanavan ongelmissa, joissa muut sairaudet ovat poissuljetut, mutta suolistofloora on ”sekaisin”. Tämä voi tapahtua esimerkiksi antibioottikuurin seurauksena tai vaikkapa turistimatkalla.

 

Mikä tekee boulardiista niin erinomaisen?

Tavallisesti hiivat tuottavat alkoholia ja hiilihappoa, kuten siman tekijät keväisin hyvin tietävät :), mutta boulardiipa tuottaakin maitohappobakteereja. Tämä terveyshiiva kestää vahvoja vatsa- ja sappihappoja, haimaeritteitä ja antibiootteja paremmin, kuin muut probiootit. Tämän ominaisuutensa ansiosta se pystyy ylläpitämään suoliston maitohappopitoisuutta vaikeissakin olosuhteissa, kuten juuri antibioottikuurin aikana. Se kestää myös kuumuutta hyvin.

 

Miksi se kestää antibiootteja?

Antibiootit tuhoavat bakteereita. Boulardii on hiiva, jonka antibiootit jättävät rauhaan tuhotessaan suolistobakteereita. Antibiootit eivät taistele hiivoja vastaan. Näin tämä probioottinen hiiva jää elämään ja tuottaa sinun vatsaasi juuri oikeita maitohappobakteereita, jotta ruoansulatus toimisi kuten pitääkin.

 

Jääkö boulardii suolistoon?

Ei. Se ei kolonisoidu suolistoflooraan. Sen sijaan tehtyään työnsä se poistuu ulosteen mukana. Tämä tapahtuu siis silloin, kun tämän ravintolisän käyttö lopetetaan. Tuloksena ovat suotuisammat olosuhteet muille hyville bakteerikannoille, koska suolistofloorassa on boulardiin tuottamaa maitohappobakteeria.

 

Miksi se on hyvä matkakumppani?

Mitä valitettavaa usein sattuu matkoilla ja kun syödään vieraita ruokia ja juodaan vähän erilaisempaa vettä? Ripulihan siitä usein seuraa. Boulardii pystyy suojaamaan suoliston bakteeriflooraa vieraita tunkeilijoita vastaan ja palauttamaan normaalin bakteerikannan vieraan ruoan ja juoman jälkeen.

 

Stressi ja suolistofloora

Pitkään jatkunut psyykkinen rasitus ja stressihormonien pitkäaikainen erittyminen voivat laukaista ruokahaluttomuuden ja masennuksen. Tämä taas voi aiheuttaa toiminnallisia vatsavaivoja, jotka voivat vaikuttaa epäedullisesti normaaliin suolistoflooraan.

 

Hyvällä suolistoflooralla on merkitystä

Se vaikuttaa kokonaisvaltaisesti ihmisen terveyteen, myös painon nousemiseen. Tämän takia on jopa tehty suolistomassan vaihtamisia, jotta saataisiin bakteerikanta normalisoitua.

 

Antibioottiripuli :(

Tuote sopii akuuttiin tarpeeseen antibioottiripulia ehkäisemään ja hoitamaan.

 

Yhteiskäyttö perinteisten maitohappobakteerien kanssa

Voidaan käyttää myös yhdessä bakteeripohjaisten maitohappojen kanssa, kuten:

Diarrex BB/ST

 

Monilac -tuotesarja

 

’Tilaa Boulardii kapseleita Finherbistä :)

Finherb tarjoaa kahta eri merkkistä, Suomessa valmistettua Sahharomyces boulardii-probiootti hiivakapselia. Esimerkiksi seuraavassa Aboa Medican valmistamassa yhdessä kapselissa on vähintään 20 miljardia elävää probioottia/g. Eräässä suomalaistutkimuksessa havaittiin tämä probiootti myös hyvin lämmönkestäväksi: 50 C asteen lämpötilassa löytyi 10 minuutin kuumentamisen jälkeen vielä 29 miljardia elävää probioottia.

 

Päivitetty 30.4.2021

6 video  (9, 11, 12.)