Ecolomega kalaöljy kokemuksia

Lue Ecolomegasta lisää ja käyttäjien kokemuksia tällä sivulla

Tai siirry suoraan tilaamaan sitruunanmakuista tästä linkistä

 

Ecolomega kalaöljy kokemuksia ja arvioita:

"Hyvänlaatuinen tuote ja hyvä hintalaatusuhde."

-Kirsi 

 

"Tällä pidetään lasten rasvahappoasiat kunnossa :)"

-Hanne

 

"Aivot tarvitsee, ilman ei enää tulisi toimeen"

-Tekla

 

"Hyvänmakuinen öljy esim. salaatin kanssa"

-Hanna

 

"Paras kalaöljy, jatkuvassa käytössä"

-ELLU 6.11.2019

 

Ecolomega tehdään tuoreesta kalasta nopeasti puhtaaksi öljyksi

Tämän takaa se, että kalat ovat eläviä tullessaan tehtaalle. Ja noin kahden tunnin kuluttua tehtaalle saapumisesta se on jo öljynä. Myös matka järveltä tehtaalle on vain noin 50 kilometriä ja kalat kuljetetaan elävinä autojen vesisäiliöissä. Kun verrataan tätä siihen, miten valtamerillä kalastusalukset voivat viipyä matkallaan yhtäjaksoisesti useita kuukausia, tämä jääväämättä vaikuttaa niiden tuottaman kalaöljyn laatuun.

 

Maku ei ole kitkerä

Kalassa alkaa hajoamisprosessit heti, kun se ei ole enää elossa. Raaka-aineena oleva raikas järvitaimen käsitellään niin pian kuin mahdollista, ja se onkin avain laadukkaaseen kalaöljyyn. Siksi öljy ei ole kitkerää, ei haise oudolta eikä maistu pahalta. Joten sinun ei tarvitse kärsiä jälkimakua eikä röyhtäilyjä, kun nautit Ecolomegaa J

 

Peroksidiluku + anisidiiniarvo = TOTOX-arvo

Tuoreutta valvotaan myös seuraamalla öljyn peroksidilukua, mikä ilmaisee hapettumisastetta, käytetään myös ilmaisua härskiintymisaste.

Seurannan alla on myös anisidiiniarvo, joka osoittaa öljyn todellisen iän. 

Näiden kahden muuttujan pohjalta lasketaan ns. TOTOX-arvo. Ecolomegan peroksiditaso ja TOTOX-luku ovat matalat, mikä tarkoittaa, että tuote on hyvin tuoretta.

 

Mitä rasvahappoja Ecolomega neitsytkalaöljy sisältää?

Ecolomega® kalaöljy sisältää kaikki tuoreen kalan rasvahappojen, kuten omega 3, omega 6, omega 7 ja omega 9 tuomat terveysedut ja kyvyn edistää kaikkien rasvaliukoisten ravintoaineiden hyväksikäyttöä. Jotta tämä olisi mahdollista, kalaöljyn pitää olla ehdottomasti tuoretta ja hapettumisaste mahdollisimman vähäinen, jotta sen nauttiminen ei kuluttaisi elimistön omia antioksidantteja – ja ilman lisäaineita. Tämä on mahdollista vain todella tuoreella kalaöljyllä, jonka kuljettamiseen kuluva aika ja matka ovat äärimmäisen lyhyet.

 

Maku ja aromi

Ecolomega on raffinoimatonta, puhdasta ja raikasta neitsytkalaöljyä ja maultaan lähes mautonta. Jotkut tuntevat suussaan kevyen sitruunan aromin.

Jos haluat ilman sitruunan aromia, voit valita NATUREL-vaihtoehdon.

 

Siirry tekemään tilausta alla olevista linkeistä:

 

Ecolomega kapseleina vain 19,90 euroa/120 kapselia postikuluineen*

 

Ecolomega kapseleina kokemuksia:

"Mielestäni markkinoiden ekologisin kalakapseli"

-Tile

 

Ecolomega öljynä vain 19,90 euroa/pullo 200 ml postikuluineen, kun tilaat vähintään 3 mitä tahansa tuotetta Finherbistä.

Kaksi tai useampi pulloa, on á-hinta vain 19,50 €

 

Ecolomega NATUREL, yleisön pyynnöstä ilman sitruuna-aromia vain 19,90 euroa/pullo 200 ml.

 

Tuotetaan kestävän kehityksen olosuhteissa

Kalat saadaan 100 % ekoystävällisestä, tutkitusti puhtaasta tuotantolaitoksesta. Jokainen tuotantoerä on täysin jäljitettävissä. Ecolomega kalaöljyn valmistuksessa pidetään kiinni vihreän tuotannon periaatteesta, ja näin varmistetaan pieni hiilijalanjälki.

 

Raaka-aineena sateenkaarirautu

Tämä kalaöljy saadaan tanskalaisesta puhtaasta oncorhynchus mykiss (sateenkaarirautu) -järvikalan öljystä. Puhtaus ja tuoreus taataan sillä, että jatkojalostus tapahtuu välittömästi kalojen nostopaikan lähellä olevissa tuotantolaitoksissa.  Avainseikka Ecolomega kalaöljyn nopea valmistus. Kuinka nopeasti kalat käsitellään? Kalat ovat fileinä (ihmisravintona) muutamassa tunnissa. Fileoinnin yhteydessä fileestä poistetusta rasvasta (vatsarasva) ja muista lohen luonnostaan rasvaisista osista erotetaan välittömästi niiden sisältämä omega 3, omega 6, omega 7, omega 9 ja omega 11 -pitoinen öljy Ecolomega® Extra Virgin -neitsytkalaöljyksi. 

 

Miten Ecolomega eroaa muista kalaöljyistä?

Öljy on uutettu luonnollisella tavalla, ilman liuottimia, kemikaaleja ja lisäaineita – tunti tunnilta, sitä mukaa kun tuoretta kalaa nostetaan – viimeistään kahden tunnin sisällä kalastuksesta.

Älä tyydy pelkästään omega 3 rasvahappoon! Ecolomega® -kalaöljy on raikasta ja sisältää kaikki luonnolliset omega 3, omega 6, omega 7, ja omega 9-rasvahapot. 

 

Yleistä taustatietoa kalaöljyistä:

"EPA-valmisteita käsitellään kemiallisesti eikosapentaeenihapon määrän nostamiseksi. Tämä tapahtuu liuottimen (etyyli) avulla ja esteröimällä liuotin ja ko. rasvahappo toisiinsa.

Luonnollinen rasvahappo on aina esteröityneenä glyseroliin, mikä onkin kaikkien rasvojen äiti. Etyyliesteri ei ole elimistössä (solukalvoilla) käytettävässä muodossa, mutta on kuitenkin pystytty osoittamaan, että elimistö muuntaa (joutuu) sen takaisin oikeaan muotoonsa. Etyyliesteröity valmiste ei ole käsittelyn jälkeen enää öljyä sanan varsinaisessa merkityksessä, joten elimistöltä edellytetään kykyä palauttaa se oikeaan muotoonsa nauttimisen jälkeen. Tämä prosessi purkaa tästä aineesta etyylialkoholia noin 15 % nautitusta määrästä.

Etyylitislaus ja esteröinti oli joskus vuosikymmeniä sitten kaiketi kiva idea, koska siten saatiin halvasta materiaalista erotettua muutamia rasvahappoja (pelkkää EPA:a ja DHA:ta). Koska tutkimukset olivat aikaisemmin keskittyneet täyskalaöljyn etuihin, oli muutettava markkinointia ja korostettava pelkän EPA:n merkitystä öljyn aktiivisena prinsiippinä. Kun tämä on mennyt kuluttajilla "läpi", on voitu kilpailla kalaöljymarkkinoilla korostamalla pelkän EPA:n määrää ja onnistuttu vähättelemään sen kemiallista taustaa.

Margariinia ei pidetä voin veroisena eikä etyyliesteröity valmiste ole kalaöljyä. Tätä esteröintiä ei ole ravintolisäasetusten mukaan pakko ilmoittaa. Siksi, jos ei halua kemiallisesti muunnettuja kalaöljykapseleita, saa silti sitä samaa, jos tuijottaa pelkkiin EPA- pitoisuuksiin. Valmisteen luonnoton EPA-pitoisuus kuitenkin paljastaa, että kyseessä on kemiallisesti muunnettu rasvahappovalmiste. Monet perinteiset tutkimukset ovat perustuneet 2000 mg:n päiväannoksiin käsittelemätöntä kalaöljyä.

EPA-tutkimuksia on tehty myös paljon, mutta lähinnä lääkekäyttöön sovellettaviksi. Elimistömme valmistaa EPA:a itse, kunhan sen esiastetta on saatavilla. Kemiallisesti muunnetuista esiasteet on poistettu. Menetelmää sanotaan tiivistämiseksi ja valmistetta kalaöljytiivisteeksi tai konsentraatiksi tai farmaseuttiseksi, jotta tuote kuulostaisi "fiksulta" ja "sofistikoidulta" ja alentaisi puhtaan käsittelemättömän kalaöljyn "penkin alle". Tämä, ja kaikkien rasvahappojen merkitys (ei vain EPA), on tärkeä huomioida, kun valitsee itselleen kalaöljyvalmisteen."

– T. Lahti Facebookissa 6.1.2016

 

Seuraavassa Facebookissa esitetty kysymys kalaöljyistä ja histamiinista Tapani Lahdelle:

"-Hei Tapani. Sisältääkö Ecolomega tai ylipäätään kalaöljyvalmisteet histamiinia?

– ...hyvä kysymys. Kalat, joista kalaöljyä tehdään sisältävät histamiinia. Sitä ei juurikaan ole tuoreessa kalassa, vaan se muodostuu päivä päivältä kalan vanhetessa. Histamiinipitoisuus lisääntyy bakteerien toimesta kalan lihassa. Kalaöljy tehdään juuri siitä. Ecolomega® on tuoreinta mahdollista, koska kala tuodaan vesisäiliöissä elävänä tehtaalle ja on öljynä jo kahden tunnin sisällä nostamisesta.

Histamiinivertailuja: Maito enintään 162 mg litrassa. Kalat, joita ei valmisteta tuoreena 1500 mg litrassa. Tuoreena niissä olisi noin 10 mg litrassa (merikalat, kuten sardelli, makrilli ja sardiini) ja makean veden kaloissa vähemmän - makean veden lohessa sitäkin vähemmän. Kalojen ympäristöpaine, kuten merelliset saasteet, laivaliikenne, aggressiivinen kalastustapa ja kalojen luonnolliset viholliset vaikuttavat niiden histamiinieritykseen. Ecolomega® sisältää histamiinia kenties vähiten kaikesta verrattuna tavanomaiseen suomalaiseen ruokaan ja kalasäilykkeisiin. Ecolomega® -kala kasvaa rauhallisessa ekologisessa ympäristössä tanskalaisella luonnonsuojelualueella, jossa niitä on tiettävästi ollut jo 1850-luvulla. Ecolomega® kalaöljy ei tietenkään ole 1850-luvulta, mutta muuten vaan tiedoksi."

 

Sivu päivitetty 29.4.2021

7, 11