Magnesium 400

Biosorin Magnesium 400 on kasvikapselissa oleva vahva magnesiumvalmiste, jossa magnesium on luonnollisessa muodossa, magnesiumoksidina. Toisin kuin eräät kemiallisesti valmistetut magnesiumin muodot, magnesiumoksidi ei imeytyessään luovuta elimistöä rasittavia yhdisteitä. Kapseli on valmistettu kasviaineista ja magnesium on jauheena. Koska kapseli hajoaa nopeasti vatsassa, elimistö pystyy käyttämään hyödykseen kapselin sisältämän magnesiumin parhaalla mahdollisella tavalla.

Magnesium osallistuu sadoilla eri tavoilla kehomme aineenvaihduntaan ja on siksi elimistömme tärkeimpiä kivennäisaineita. Ihmisessä on esimerkiksi yli 300 erilaista entsyymiä, joiden toiminta on riippuvainen magnesiumista. Useat näistä entsyymeistä ovat erittäin tärkeitä aivojen toiminnalle. Siksi hermostolliset häiriöt, neuromuskulaariset ongelmat ja heikentynyt aivotoiminta voivat liittyä magnesiumvajeeseen. Päänsäryt, levottomat jalat, unettomuus, sekavuus, ärtyneisyys, kihelmöinti, lihasten nykiminen, lihasjäykkyys, tarkkavaisuus- ja muistihäiriöt ja huimaus jne. voivat kaikki johtua hermosolujen liian alhaisesta magnesiumpitoisuudesta.

Magnesium on tärkeä tekijä solujen jakautumisprosessissa. Ilman sitä solujen jakautuminen ja entsyymituotanto häiriintyisi. Liian niukka magnesiumin saanti vähentää solukalvojen läpäisevyyttä, joka johtaa siihen, että soluista alkaa vuotaa ulos kaliumia ja magnesiumia. Sisään alkaa taas virrata liikaa kalsiumia ja natriumia. Koska natriumin sisäänvirtaus lisää solukalvojen läpäisevyyttä entisestään, syntyy ikävä noidankehä. Solun toimita alkaa kärsiä ja lopulta solu vahingoittuu ja kuolee.

Syitä, jotka johtavat magnesiumin puutteeseen on monia. Huono imeytyminen ja liian pieni saanti ravinnosta vaikuttavat osaltaan puutostilan syntyyn. Lisäksi syynä saattaa olla magnesiumin lisääntynyt eritys virtsaan, esimerkiksi diabeteksessa sekä alkoholin ja nesteenpoistolääkkeiden vaikutuksesta. On myös monia tauteja, jotka lisäävät magnesiumin eritystä, kuten munuaistaudit, eräät hormonihäiriöt ja diabetes. Jos magnesiumin puute jatkuu pitkään, voi se vähitellen aiheuttaa monia hiipiviä oireita, kuten lihaskramppeja, vapinaa, sydämen rytmihäiriöitä ja verenpaineen nousua.

Magnesium tuottaa energiaa, jota lihastyö taas vaatii runsaasti. Siksi magnesiumin puute johtaa helposti väsymiseen, uupumiseen ja lihasvoiman heikkenemiseen. Magnesium on erityisen hyödyllistä kuntoilijoille ja paljon urheileville, sillä se parantaa kestävyyttä ja suorituskykyä.

Magnesium lisää myös yleistä vastustuskykyä ja normaalia energia-aineenvaihduntaa. Se suojaa ihmistä monilta aineenvaihdunnan häiriöiltä, sairauksilta ja rappeutumiselta. Erityisesti magnesium rauhoittaa hermoja, ehkäisee ja hoitaa stressiä, suojaa sydäntä rytmihäiriöiltä, sepelvaltimotaudilta ja infarktilta. Se lisää myös luuston tiheyttä, ehkäisee nivelrikkoa ja luukatoa ja edistää luuston sekä hampaiden pysymistä normaalina.

Yksi kapseli Biosorin Magnesium 400 sisältää sopivan annoksen täydentämään normaalia ruokavaliotasi ja elimistösi päivittäistä magnesiumintarvetta.

Tilaa magnesium verkkokaupastamme

Tilauksen voit tehdä tässä.

Muita magnesiumtuotteita Finherbin valikoimassa:

Kalium-Magnesiumvalmiste

Magnesium 400 mg 60 kapselia

Meriveden Magnesium oksidi 455 mg 90 kapselia

Magnesiumkarbonaatti jauheena 150 g

Pii Kalkki Magnesium emäsjauhe 120 g