Nukkumatin unihiekassa on magnesiumia!

Tuoretta tietoa magnesiumista ja elimistön vuorokausirytmistä:

"Jokainen kehosi solu tietää, mitä kello on – ainakin tavallaan. Solujen elintoiminnot vaihtelevat eri vuorokaudenaikoina, ja tätä vaihtelua ohjaa solun sisäinen kello. Nature-lehdessä julkaistu tutkimus osoittaa nyt ensi kertaa, että solun vuorokausirytmin ylläpidossa magnesiumilla on keskeinen rooli.

Magnesiumin tiedetään vanhastaan vaikuttavan aineenvaihduntaan lukuisilla eri tavoilla, mutta vuorokausirytmiin sitä ei ole aikaisemmin osattu yhdistää

Löydön tehneet brittitutkijat uskovat, että magnesium osallistuu vuorokausirytmin ylläpitämiseen paitsi solutasolla, myös koko kehossa. Sisäinen kellomme vaikuttaa muun muassa nukahtamiseen ja heräämiseen, hormonitoimintaan, kehon lämpötilaan ja moniin muihin tärkeisiin toimintoihin.

Magnesiumin vaikutusta solujen vuorokausirytmiin tutkijat havainnoivat kolmenlaisilla eliöillä: ihmisellä, levällä ja sienellä. Kaikissa soluissa magnesiumin määrä vaihteli vuorokaudenajan mukaan.

Tutkijat yllättyivät huomatessaan, että magnesiumilla oli keskeinen rooli solun vuorokausirytmin ylläpitämisessä. Sen määrä vaikutti muun muassa siihen, miten tehokkaasti solu pystyi polttamaan saamaansa ravintoa energiaksi.

”Sisäinen kello on välttämätön kaikelle elävälle. Ne vaikuttavat monella tavalla omaan terveyteemme ja sairauksiimme, mutta yhtä lailla myös viljelykasveihin ja pieneliöihin”, totesi Gerben van Ooijen Edinburghin yliopiston biotieteiden tiedekunnasta tutkimustiedotteessa.”

-HS tiedeartikkeli 15.4.2016

Lisää infoa täältä

Magnesiumin virallinen saantisuositus miehille 350 mg ja naisille 280 mg /vrk. Joidenkin (Tri Tolonen) mielestä aivan liian vähän.

Muita Nukku-Matin rohtoja löydät täältä