Ruoansulatus - MonizymX10

 

Mitä ruoansulatusentsyymit ovat ja mitä ne tekevät?

Aivan kuten metsurin täytyy kaataa ja pilkkoa puut, jotta niitä voisi polttaa uunissa ja saada lämpöä, täytyy entsyymien pilkkoa syömämme ruoka. Ruoansulatusentsyymi on aminohapoista koostuva monimutkainen proteiini, joka vastaa syömämme ruoan muuntamisesta imeytyvään muotoon suolistossa. Ruoansulatusjärjestelmämme on tuotettava entsyymejä käytännöllisesti katsoen jokaista eri ruoka-ainetta varten. Tunnistat entsyymit siitä, että ne ovat aaseja :-), kuten amylaasi, maltaasi,  proteaasi,  invertaasi, lipaasi, laktaasi jne. Jotta mahasi pilkkoisi esimerkiksi maitosokeria, laktoosia, mahassasi täytyy olla riittävästi laktaasi nimisiä ”metsureita”, niitä -aaseja.

Miksi kärsimme vatsan turvotuksesta ja ilmavaivaivoista?

Jostain syystä ruoansulatusongelmat, kuten vatsan turvotus ja ilmavaivat ovat 1970-luvulta lähtien merkitsevästi yleistyneet. Nyt viime vuosina ovat lisääntyneet erityisesti erilaiset intoleranssit ja viljayliherkkyydet. Ongelmat alkavat ilmetä yllättävänä vatsan turvotuksena ja täysinäisyyden tunteena, vaikka ei olisikaan syönyt kovin paljon, sekä monimuotoisina vatsakipuina ja kouristuksina. Tähän liittyvät myös ilmavaivat ja vatsan turvotus.  Moitteeton ruoansulatus on tärkeässä asemassa terveyden ja hyvinvoinnin kannalta.

Miten ruoansulatusongelmat vaikuttavat ruokavalioomme?

On selvää, että ruoansulatukseen liittyvät ongelmat rajoittavat joidenkin ravinteikkaiden ja terveellisten ruoka-aineiden nauttimista, kun alamme pelkäämään, että se aiheuttaa vatsan turvotusta ja ilmavaivoja.  Kun ruoansulatukseemme entsyymiaktiivisuus on heikentynyt, se voi kokea terveellisetkin ruoat ”huonosti sulaviksi”. Saamme syömästämme ruoasta niitä ilmavaivoja ja vatsan turvotusta ja ryhdymme välttelemään niitä ruokia. Esimerkiksi jotkut vihannekset, viljat ja maitotuotteet ovat nykyään yhä lisääntyvässä määrin tällaisia. Perimmäinen syy ilmavaivoihin ja vatsan turvotukseen ei silti ole ruoassa, vaan ennemminkin ruoansulatuksen entsyymiaktiivisuudessa.

Poistavatko maitohappobakteerit ilmavaivat ja vatsan turvotuksen?

Eivät välttämättä. Jos näkisit, että metsureilla on liikaa töitä tai niiden sahat olisivat tylsiä, antaisitko niille lisää puita sahattavaksi? Tämä tilanne voi olla ruoansulatuksesi kanssa, jos esimerkiksi laktaasia, niitä ”metsureita” ei ole riittävästi pilkkomaan maitosokeria, laktoosia. Tällaisessa tilanteessa olisi parasta kutsua paikalle lisää metsureita. Bakteerien sijaan tarvitsisit pikemminkin entsyymeitä ruokaa pilkkomaan.

Näin ollen, jotta ruoansulatus ja siitä vastaavan ruoansulatusjärjestelmän teho eli tarvittava entsyymitaso voitaisiin saavuttaa, tarvitaan riittävä entsyymiaktiivisuus. Kun ilmavaivoja ja vatsan turvotusta ilmenee, saatetaan helposti ajatella, että ongelma johtuu vääristä suolistobakteereista ja että maitohappobakteerien nauttiminen auttaisi. Ongelma ei siis kuitenkaan johdu pelkästään suolistobakteereista, vaan entsyymipuutoksista. Kun jotain entsyymiä ei muodostu tarpeeksi, ruoka jää siltä osin puutteellisesti pilkotuksi. Imeytymätön osuus kulkeutuu aina vääjäämättä paksusuoleen, josta ruoka ei käytännöllisesti katsoen enää imeydy ja joutuu sen miljardien bakteerien kasvualustaksi. Imeytymätön ruoka-aines on siten kaikenlaisten kakkabakteerien ravintona aiheuttaen monia suolisto- ja terveysongelmia. Ruoan sulamisen ja imeytymisen tulee tapahtua ohutsuolessa. Siinä prosessissa entsyymit ovatkin ravintolisänä nautittuna avuksi.

Mikä Natura Median MonizymX10 ruoansulatusentsyymivalmiste on? 

Se on ravintolisä, joka tukee kehon omaa ruoansulatusentsyymituotantoa. X10 tarkoittaa, että siinä on aiempaan verrattuna 10-kertainen määrä ruoansulatusentsyymejä.

Miten MonizymX10 kapseleiden sisältämät entsyymit parantavat ruoansulatusta?

Siten, että se lisää ruoansulatusjärjestelmämme entsyymiaktiivisuutta, jonka on vastattava siitä, että eri ravintoaineet, kuten valkuaisaineet, hiilihydraatit ja rasvat pilkkoutuvat tehokkaasti sellaiseen muotoon, että kehomme voi niitä käyttää hyväkseen. MonizymX10 tarjoaa hyödyksemme käymismenetelmällä tuotettuja luonnollisia entsyymejä, jotka toimivat yhdessä elimistömme omien ruoansulatusentsyymien kanssa ja auttavat pilkkomaan ruoka-aineita, jotka ovat yleensä vaikeasti sulavia.

MonizymX10 auttaa kun ruoansulatuksen oma entsyymiaktiivisuus on jostain syystä heikentynyt. Heikentynyt ruoansulatus taasen aiheuttaa monia hyvinvointiin ja terveyteen liittyviä ongelmia, intoleransseja ja ruoka-aineyliherkkyyksiä sekä ilmavaivoja ja vatsan turvotusta. Kokeile seuraavia alla olevia valmisteita!

©Finherb

 

Laita ruoansulatus kuntoon - Tilaa tuotteita verkkokaupastamme

Katso aiheesta lisää tuote-esittelysivuilla:

 

Monizym® X10 Enzymes

 

Super Multi Enzymes

 

sivu päivitetty 11.12.2019