Serrapeptaasi

Uusi tuote on nyt tullut serrapeptaasin tilalle! Se on Superpeptaasi

Katso linkistä uusi Superpeptaasi!

26.90€ /kpl (822,50 €/kg)

 16530_Superpeptaasi_120.000_PC_Finherb.jpg

(Päivitetty 18.10.2021)

___

 

Tässä vielä infoa edesmenneestä serrapeptaasi tuoteperheestä:

 

Uusi Superpeptaasi on korvannut kaikki aikaisemmat Finherbissä myytävänä olleet serrapeptaasituotteet

Tästä linkistä suoraan uuteen Superpeptaasiin

 

Yleistä tietoa serrapeptaasista

Mitä serrapeptaasi oikeastaan on?

Se on entsyymi, nimeltään serratiopeptidaasi, joka pilkkoo valkuaisaineita, kuten entsyymit yleisesti tekevät. Tässä tapauksessa fibriinikudosta. Tämä entsyymi on alun perin löydetty silkkiäisperhosen toukan ruoansulatuskanavasta. Toukka tarvitsee tätä ainetta hajottaessaan reiän koteloonsa päästäkseen sieltä ulos. Nykyään tätä hyödyllistä lisäravinteena käytettävää serrapeptaasia valmistetaan käymismenetelmällä laboratorioissa serratia E-15 bakteerin avulla.

  

Mitä serrapeptaasi tekee elimistössä?

Tämä entsyymi pilkkoo sairasta ja kuollutta kudosta, mutta ei ole kiinnostunut terveestä tai elävästä kudoksesta. Se pilkkoo vain ja ainoastaan tietyntyyppistä kudosproteiinia ja siksi se sitä käytetään kehon vaivoihin.

 

Millaisiin oireisiin serrapeptaasia käytetään?

Serrapeptaasi ei ohenna verta, koska sen vaikutus ei pohjaudu prostaglandiinin estoon. Prostaglandiinin avulla mahan limakalvon rauhaset tuottavat mahalaukkua suojaavaa limaa. Perinteiset tulehduskipulääkkeet estävät prostaglandiinin tuotantoa ja näin ollen aiheuttavat mm. vatsahaavaa ja nesteen kertymistä elimistöön ja turvotusta.

 

Miten serrapeptaasi on pakattu ja miten sitä on hyvä nauttia?

Entsyymi on pakattu kapselin sisälle jauheena, joten se on hyvin liukenevaa. Jotta imeytyminen kuitenkin olisi taattua, kapselit suositellaan nautittavaksi runsaan veden kera noin tuntia ennen syömistä tai pari tuntia syönnin jälkeen. Serrapeptaasin voi nauttia myös ruoan kera, mutta silloin osa siitä saattaa osittain imeytyä syötyyn ruokaan.

 

Miksi osa kapseleista on mikrokapseloitu?

Silloin kun serrapeptaasi on mikrokapseloituna, tämä tärkeä entsyymi voidaan kuljettaa turvallisesti läpi mahalaukun happojen ja sappinesteiden ohutsuoleen ja aina paksusuoleen saakka. Näin voidaan turvata, että imeytyminen tapahtuu vasta mahalaukun jälkeen.  

 

Valitsenko itselleni bakteeri- vai homepohjaisen serrapeptaasin?

Markkinoilla on kahdella eri tavalla tuotettua serrapeptaasientsyymiä

1) käymismenetelmällä laboratorioissa serratia E-15 bakteerin avulla.

2) homeiden avulla tuotettu.

Finherbin myymät serrapeptaasivalmisteet ovat valmistettu ensimmäisellä menetelmällä. Finherbin tarjoamiin tuotteisiin käytetty raaka-aine on huomattavasti kalliimpaa ja ei pysty kilpailemaan hinnalla homeiden avulla tuotettuja serrapeptasivalmisteita vastaan.

Kuluttaja voi kokemustensa pohjalla tehdä johtopäätöksen, kumpi on tehokkaampaa.

 

Seuraavassa käyttäjien kokemuksia:

"Olen saanut tästä apua krooniseen tulehdukseen kantapäässä, johon kukaan lääkäri 20 vuoden aikana ei ole antanut diagnoosia." (Serrapeptaasi 200.000)

-Krista

"Serrapeptaatia on käytetty useita vuosia säännöllisesti mm. Selkärangan nivelahtautumakipuihin sekä astmaan. Huipputuote!" (Serrapeptaasi 100.000)

-Soile

"Reumaatikkona käytän serrapeptaasia kipulääkkeenä, lieventää nivelkipuja, eikä särkylääkettä tarvitse käyttää kuin satunnaisesti." (Serrapeptaasi 200.000)

-Sirke

 

Serrapeptaasi, inuliini ja FODMAP (Fodmap tulee seuraavien sanojen alkukirjaimista: fermentable oligo-, di- and monosaccharides and polyols)

Inuliini on lyhyesti sanottuna hedelmäsokeri, ns. varastopolysakkaridi. Inuliinia on luonnostaan muun muassa banaaneissa, maa-artisokassa, sipulissa rukiissa ja vehnässä.

Inuliinia käytetään monissa elintarvikkeissa kuidun lähteenä kiinteyttämään ja makeuttamaan tuotteita sekä parantamaan koostumusta. Lisäksi inuliinia käytetään elintarvikkeissa myös prebioottina, joka edistää maitohappobakteerien kasvua. Jos olet FODMAP-ruokavaliolla tai harkitset sitä, niin silloin sinua varmasti kiinnostaa se, että paksusuolen mikrobit fermentoivat eli käyttävät inuliinia ravinnokseen. Tästä voi aiheutua herkkävatsaisille oireita, kuten ilmavaivoja, turvotusta tai jopa ärtyvän suolen oireyhtymän (IBS) kaltaisia oireita. Mutta jos vatsasi yleensä sietää FODMAP-hiilihydraatteja, niin serrapeptaasin käytön myötä tulleet oireet voivat johtua pikemminkin serrapeptaasista itsestään, eikä inuliinista. Joten jos voit syödä suomalaista A+ luonnonjogurttia, joka sisältää inuliinia, ilman vaivoja, siis todennäköisesti myös serrapeptaasin inuliini ei muodostu sinulle ongelmaksi. Ja "vaivat" voivat olla merkki siitä, että serrapeptaasi tehoaa. Finherb suosittelee tässä kohtaa konsultoimista jonkin ravintoterapeutin tai fytonomin kanssa.

 

Inuliinin hyötyjä mm:

 • prebioottina voi vähentää haitallisten bakteerien kasvua suolistossa
 • edistää maitohappobakteerien kasvua
 • kuituna lievittää ummetusta
 • voi lisätä mineraalien imeytymistä

 

Inuliinin haittoja tottumattomille ja herkkävatsaisille:

 • inuliini hajotessaan muodostaa suolistokaasuja :(
 • serrapeptaasissa lisäaineena voi aiheuttaa jopa pahoinvointia ja ripulia :(

 

Huomioitavaa serrapeptaasin käytössä

 • jos et ole ennen käyttänyt, aloita varovasti
 • kun otat mitä tahansa entsyymiä huonon ruoansulatuksen kanssa saatat tuntea epämiellyttävää tunnetta tai jopa kipua
 • 1/2 teelusikallinen ruokasoodaa sekä 1/2 litraa vettä voi auttaa asiassa
 • kapselissa oleva inuliini voi aiheuttaa oireita herkkävatsaisille
 • toisaalta inuliinia on monissa elintarvikkeissa, joten oireet eivät välttämättä johdu suoraan inuliinista

 

Voinko ottaa tuotetta liikaa ja vaikuttaako tämä käyttämiini lääkkeisiin?

Todennäköisesti et. Yliannostuksen vaaraa ei ole. Tuotetta on käytetty yli 25 vuoden ajan ja sivuoireita ei ole valmistajan mukaan havaittu.

 

Säilytä realismi

Vaikka serrapeptaasi tarjoaakin monia etuja, joita ei ole muilla ravintolisillä, kuten maitohappobakteereilla tai entsyymeillä, serrapeptaasi ei ole yleisratkaisu terveysongelmiin.

Syö terveellisesti ja liiku paljon :)

 

Finherb tarjoaa kaikkien aikaisemmin myynnissä olleiden serrapeptaasien tilalla nyt uutta Superpeptaasia

Linkki Superpetaasin sivulle tässä

 

Ja se tärkein...Lähetys ilman postikuluja :)

*kun ostoskoriissasi on vähintään kolme, mitä tahansa tuotetta, postikulua ei lisätä hintaan.

Ja vielä...Yli 55,- € tilauksille pistämme mukaan pullollisen käsihuuhdetta :)

 

Sivu on päivitetty 28.10.2021

1 (4,7)