Panela täysruokosokeri

11,95    23,90 €/kg

Ilmainen toimitus kun tilaat kaupastamme 3 tuotetta! ⛟

Osasto: Avainsana tuotteelle

Panela täysruokosokeri

Sokeriruo´on jalostamaton kylmäpuristettu, kuivattu ja jauhettu mehu Kolumbiasta

Luonnonsokeri päivittäiseen käyttöön!

Gluteiiniton ruskea luomu-ruokosokeri 500 gramman pussissa

Panela eroaa suuresti laadultaan ja pitoisuuksiltaan verrattuna muihin ns. ”intiaanisokereihin”, jotka ovat valmistettu teollisesti. Tästä johtuu myös tuotteen korkeampi hinta 🙁

 

Ravinto- ja energiasisältö per 100 grammaa
  • energiaa 1679 kJ
  • rasvaa 2,0 g
  • hiilihydraatteja 93 g
  • ravintokuituja 2,1 g
  • proteiineja 0,4 g
  • suolaa <0,01 g

 

Annostus, käyttöohje ja säilytys
  • voidaan käyttää tavallisen sokerin tapaan
  • säilytetään avattuna kuivassa ja viileässä

 

Mitä Panela on?

  • Panela on aitoa, kylmäpuristettua ruokosokerimehua, joka on ainoastaan kuivattu auringossa
  • kun Panelaan lisätään vesi, saadaan alkuperäinen sokeriruokomehu esiin 🙂
  • Panelan valmistusmenetelmä on samanlainen kuin 1500-luvun Etelä-Amerikan intiaanien käyttämä menetelmä
  • Panelaa ei tunneta hyvin Suomessa, vaikka se on Etelä-Amerikkalainen perinneaine

 

Mihin eri tarkoituksiin Panelaa voi käyttää?

Tee itsellesi virkistävää kylmää juomaa!

  • sitruunalla maustettua sokeriruokomehua käytetään kesäkuumalla antamaan virkistystä ja energiaa
  • sokeriruokomehua käytetään kuumana (samoin sitruunalla maustettuna) kuumeeseen
  • lämmittämään talvikylminä päivinä
  • vilustumiseen: sekoita mustaherukkamehua ja Panelaa keskenään
  • Panelajuoma käy teen asemesta aivan sellaisenaan
  • saunan jälkeen: anna Panelajuoman veden jäähtyä ja lisää siihen runsaasti jääpaloja ja muutama tippa sitruunamehua

Juoman voi tehdä valmiiksi jääkaappiin. Vaikka juoman voi tehdä kylmään veteen, sokerin liukeneminen on hitaampaa ja epätasaisempaa.

 

Käytä Panelaa sokerin asemesta

Panelan käyttäminen jälkiruoissa ja leivonnaisissa lisää niiden vitamiini- ja hivenainepitoisuutta.

 

Panela on enemmän, kuin sokeri

Panela ei siis ole pelkkää sokeria, kuten intiaanisokeri, jossa on tosin kalkkia ja muitakin mineraaleja. Panelassa on luonnollista rautaakin monin verroin enemmän. Panela sisältää runsaasti kalsiumia, vitamiineja, kivennäisaineita ja antioksidantteja, jotka ovat sitoutuneet sen melassiksi kutsuttuun osaan, mikä muodostaa jopa 13 % sen ainesosista.

Panelaa tuotetaan puhtailla viljelmillä. Panela sokeriruoko tuotetaan luonnonmukaisesti viljellystä sokeriruo´osta, jota ei käsitellä sen enempää, muuta kuin että siitä puristetaan mehu, haihduttamalla kasvissa luonnostaan oleva vesi pelkällä aurinkoenergialla. Kaikki tämä tehdään ilman mitään kemiallisia prosesseja.

Sokeriruoko-viljelmät sijaitsevat hedelmällisellä ja puhtaalla, runsaasti luonnonmineraaleja sisältävällä maaperällä. Ne saavat runsaasti aurinkoa ja Andien vuoristosta puhaltavien raikkaiden tuulien puhdasta ilmaa. Vuoristosta tuleva puhdas vesi ei sisällä mitään kemikaaleja kuten normaali vesijohtovesi. Panelan eli Cancacan tai Muscovadon maku eroaa näin muista sokerilajeista.

 

Miten Panelaa voidaan käyttää kotitalouksissa?

Panelalla voidaan korvata kotitaloudessa käytetyt muut sokerit, kuten:

  • tavallinen hienosokeri
  • fariinisokeri
  • candisokeri
  • raakasokerit jne.

 

Katso lisää tuotteen käytöstä tuotteen valmistajan sivulta (espanjaksi)

 

Parasta ennen 2.2025

Finherb myy aina valmistajan/maahantuojan kaikkein tuoreimpia valmistuseriä 🙂

Valmistusmaa Kolumbia, pakattu Espanjassa, Soria Natural

Myynti Suomessa Natura Media Oy, Raisio

Jälleenmyyjä Finherb verkkokauppa

N 06142

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Panela täysruokosokeri”

Saatat myös pitää...