Vahva Magnesium 400

(2 tuotearviota)

12.99

Ilmainen toimitus kun tilaat kaupastamme 3 tuotetta! ⛟

Runsaasti hyvin imeytyvää magnesiumoksidia (ei luovuta imeytyessään elimistöä rasittavia yhdisteitä) 400 mg per kapseli

Vahva Magnesium 400

Vahva Magnesium 400 on kotimainen Natura Median ravintolisä

Vahva Magnesium 400 kapselit on pakattu ruskeaan amber PET-muovipulloon, sisältö 120 kapselia ja 89 grammaa

Natura Median Vahva Magnesium 400 sisältää runsaasti hyvin imeytyvää magnesiumoksidia (ei luovuta imeytyessään elimistöä rasittavia yhdisteitä) 400 mg per kapseli

Yhden kapselin hinta 0,12 €

100 % vegaaninen kasvikapseli

Magnesium on essentiaalinen kivennäisaine, joka osallistuu lihasten, hermoston toiminnan, verensokerin ja verenpaineen säätelyyn. Magnesiumia tarvitaan myös valkuaisaineiden ja luuston muodostamiseen.

 

Magnesiumvaje

Riittämätön magnesiumin saanti voi pitkällä aikavälillä aiheuttaa elimistölle intraneuraalisen (hermosolun sisäisen) magnesiumvajeen. Myös maha-suolikanavan toiminnalliset häiriöt tai lääkkeet häiritsevät elimistön kykyä imeyttää magnesiumia tai ne voivat aiheuttaa magnesiumin liiallista poistumista virtsan mukana. Magnesiumvaje voi aiheuttaa pahoinvointia, oksenteluherkkyyttä, väsymystä, uupumusta, voimattomuutta, tunnottomuutta, pistelyä, kramppeja, psykologisia ongelmia tai rytmihäiriöitä. Virallisen olettamuksen mukaan keskimääräinen magnesiumin saanti on nyt noin 300-400 mg, johon perustuen vuorokautisen saannin vertailuarvo on 375 mg.

Magnesiumvaje ei ole diagnosoitavissa pelkällä verikokeella, koska verenkierrossa on magnesiumia vain 1 % koko elimistön magnesiumista. Suurin osa on luustossa (60 %), lihaksissa (20 %) ja muissa kudoksissa (19 %). Kun veren magnesiumtase alenee, elimistö siirtää tilalle magnesiumia kudoksista, joten solunsisäistä magnesiumtasoa ei pystytä luotettavasti osoittamaan verikokeella.

 

Mistä tunnistaa magnesiumin vajeen

Hermostolliset häiriöt, neuromuskulaariset ongelmat ja heikentynyt aivotoiminta voivat liittyä vajeeseen. Päänsäryt, levottomat jalat, unettomuus, sekavuus, ärtyneisyys, kihelmöinti, lihasten nykiminen, lihasjäykkyys, tarkkavaisuus- ja muistihäiriöt ja huimaus jne. voivat kaikki johtua hermosolujen liian alhaisesta magnesiumpitoisuudesta.

 

Lihaskrampit ja magnesium

Lihaskrampit ja suonenvedot liitetään usein magnesiumin puutteeseen, mutta se on vain osa totuutta. Pelkkä magnesium ei useinkaan riitä, vaan tarvitaan myös kaliumia. Pienikin muutos solunsisäisessä kaliumpitoisuuden tasapainossa voi aiheuttaa hypokalemisia häiriöitä, kuten suonenvetoja, lihaskramppeja, nesteaineenvaihdunnan häiriöitä, turvotusta, uupumusta, kilpirauhasen liikatoimintaa, sydänlihaksen toiminnallisia häiriöitä ja rytmihäiriöitä. Joten vaston yleistä käsitystä ja monien empiirisiä kokemuksia, kramppien todellinen syy voikin olla lihasten kaliuminpuute.

Magnesiumlisän ylenmääräinen nauttiminen voi jopa laukaista lihaskrampit, koska se aiheuttaa hermoimpulssin voimistumisen lihasten supistumisreaktiossa. Ota siksi käyttöön kalium, jos krampit kiusaavat. Oikea kalium-magnesiumtasapaino löytyy jo 1-2 kaliumtabletilla päivässä tai ehkä vain viikossa.

Diureetit eli nestettä poistavat lääkkeet poistavat elimistöstä sekä kaliumia että magnesiumia.

 

Joten ennen kun alat lisäämään magnesiumin määrää suonenvetojen takia, Finherb suosittelee ottamaan rinnalle ensin kaliumia. Löydät tästä aiheesta hienon Aboa Median Kalium-Magnesium yhdistelmätuotteen amber-lasipullossa.

 

Mikä voi aiheuttaa magnesiumin puutetta

Syitä, jotka johtavat magnesiumin puutteeseen on monia. Huono imeytyminen ja liian pieni saanti ravinnosta vaikuttavat osaltaan puutostilan syntyyn. Lisäksi syynä saattaa olla magnesiumin lisääntynyt eritys virtsaan, esimerkiksi diabeteksessa sekä alkoholin ja nesteenpoistolääkkeiden vaikutuksesta. On myös monia tauteja, jotka lisäävät magnesiumin eritystä, kuten munuaistaudit, eräät hormonihäiriöt ja diabetes. Jos puute jatkuu pitkään, voi se vähitellen aiheuttaa monia hiipiviä oireita, kuten lihaskramppeja, vapinaa, sydämen rytmihäiriöitä ja verenpaineen nousua.

Myös runsas kalkkivalmisteiden, fosforin, sinkin ja valkuaisainepitoisten valmisteiden, kuten maidon ja maitotuotteiden sekä eläinrasvan ja kuitujen saanti voi heikentää magnesiumin hyväksikäyttöä ja imeytymistä elimistössä.

 

Ketkä erityisesti hyötyvät magnesiumista ja miten

Kaikki tarvitsemme sitä. Magnesium on erityisen hyödyllinen kuntoilijoille ja paljon urheileville, sillä se parantaa kestävyyttä ja suorituskykyä.

 

Miten se suojaa meidän elimistöämme

Se lisää yleistä vastustuskykyä ja normaalia energia-aineenvaihduntaa. Se suojaa ihmistä monilta aineenvaihdunnan häiriöiltä, sairauksilta ja rappeutumiselta. Erityisesti se rauhoittaa hermoja, ehkäisee ja hoitaa stressiä, suojaa sydäntä rytmihäiriöiltä, sepelvaltimotaudilta ja infarktilta. Se lisää myös luuston tiheyttä, ehkäisee nivelrikkoa ja luukatoa ja edistää luuston sekä hampaiden pysymistä normaalina.

 

Miksi tarvitsemme magnesiumia

Tämä tärkeä mineraali osallistuu sadoilla eri tavoilla kehomme aineenvaihduntaan ja on siksi elimistömme tärkeimpiä kivennäisaineita. Ihmisessä on esimerkiksi yli 300 erilaista entsyymiä, joiden toiminta on riippuvainen magnesiumista. Useat näistä entsyymeistä ovat erittäin tärkeitä aivojen toiminnalle. Tämän mineraalin puute johtaa helposti väsymiseen, uupumiseen ja lihasvoiman heikkenemiseen.

 

Miten magnesium vaikuttaa soluihin

Se on tärkeä tekijä solujen jakautumisprosessissa. Ilman sitä solujen jakautuminen ja entsyymituotanto häiriintyisi. Liian niukka saanti vähentää solukalvojen läpäisevyyttä, joka johtaa siihen, että soluista alkaa vuotaa ulos kaliumia ja magnesiumia. Sisään alkaa taas virrata liikaa kalsiumia ja natriumia. Koska natriumin sisäänvirtaus lisää solukalvojen läpäisevyyttä entisestään, syntyy ikävä noidankehä. Solun toimita alkaa kärsiä ja lopulta solu vahingoittuu ja kuolee.

 

Ravintolisissä tyypillisesti käytettyjä magnesiumin eri muotoja ovat:
 • magnesiumoksidi, hapen ja magnesiumin yhdiste, Mg-osuus 60 % (Esim. tämä Natura Median Vahva Magnesium 400)
 • magnesiumkarbonaatti, hiilihapon suola, Mg-osuus 40 %
 • magnesiumbisglysinaatti, glysiini nimisen aminohapon magnesiumsuola, Mg-osuus 14,1 %
 • magnesiumsitraatti, sitruunahapon suola, Mg-osuus 13,5 %
 • magnesiumkelaatti, aminohappojen magnesiumsuola, Mg-osuus 6 %
 • magnesiumasetaatti, etikkahapon suola
 • magnesiumkloridi, kloorihapon suola
 • magnesiumglukonaatti, glukonihapon suola
 • magnesiumlaktaatti, maitohapon suola
 • magnesiumhydroksidi, vesipitoinen hapen yhdiste
 • magnesiumsulfaatti, rikkihapon suola

 

Jos tavoitellaan magnesiumin vuorokausiannokseksi 400 mg puhdasta magnesiumia, tarvitaan:
 • magnesiumoksidia 660 mg jauhetta (mahtuu tavallisesti yhteen kapseliin)
 • magnesiumkarbonaattia 1000 mg jauhetta (tarvitaan jo 2 kapselia tai lusikoitava irtotavarana)
 • magnesiumsitraattia 3333 mg (tarvitaan jo 5 kapselia)
 • magnesiumkelaattia 6666 mg (tarvitaan jo 10 kapselia)

Vastaavasti 1000 mg:n (1 g) magnesiumbisglysinaattikapseli sisältää vain 141 mg puhdasta magnesiumia.

 

Magnesiumbisglysinaatti

Magnesiumbisglysinaatti on glysiini nimisen aminohapon magnesiumsuola (yksi magnesiumatomi ja kaksi glysiinimolekyyliä, sisältäen keskimäärin 14,1 massaprosenttia puhdasta magnesiumia. Näin ollen 1000 mg:n (1 g) magnesiumbisglysinaattikapseli sisältää 141 mg magnesiumia. Magnesiumbisglysinaatilla on kuitenkin hyvä imeytyvyys, mikä on sen tärkein etu.

 

Magnesiumsitraatti

Magnesiumsitraatti on sitruunahapon magnesiumsuola, josta magnesiumia on noin 13,5 massaprosenttia, joten sen magnesiumpitoisuus on hieman pienempi, mutta sillä on myös hyvä imeytyvyysprosentti.

 

Magnesiumoksidi

Magnesiumdioksidi sisältää magnesiumin luonnossa esiintyvän muodon, jonka magnesiumpitoisuus on korkein kaikista magnesiumin muodoista. Sen magnesiumpitoisuus on huikeat 60 massaprosenttia. Näin ollen 1000 mg magnesiumdioksidia sisältää 600 mg magnesiumia.

 

Onko valitsemasi magnesium orgaaninen, epäorgaaninen, luonnollinen vai synteettinen?

Tässä alla lyhyt yhteenveto eri magnesiummuodoista. Toivottavasti tästä on apua, kun valitset itsellesi magnesium-ravintolisän. Finherb puoltaa valinnassa magnesiumoksidia ja tukeutuu tässä Helsingin yliopiston Koulutus- ja kehittämispalvelut HY+ luennoitsijan Tapani Lahden näkemyksiin.

 

 • Magnesiumsitraatti on sekä synteettinen, että orgaaninen, koska on tehty kemiallisesti, mutta sitruunahappo on orgaaninen happo.

 

 • Magnesiumoksidi on luonnollinen, koska valmistetaan luonnossa esiintyvästä magnesiumkarbonaatista, mutta epäorgaaninen, koska ei sisällä orgaanisia happoja.

 

 • Magnesiumkarbonaatti on luonnollinen, koska valmistetaan merivedestä, mutta epäorgaaninen, koska ei sisällä orgaanisia happoja.

 

 • Magnesium[aminohappo]kelaatti on sekä synteettinen, että orgaaninen, koska on tehty kemiallisesti, mutta aminohapot ovat orgaanisia.

 

Magnesium ja sisäinen kellomme

Magnesium auttaa kehomme sisäistä kelloa pysymään vuorokausirytmissä ja voi auttaa uniongelmissa. Sisäinen kellomme vaikuttaa nukahtamiseen, heräämiseen, hormonitoimintaan ja kehon lämpötilan säätelyyn. Tutkimuksissa on havaittu, että solujen sisäinen magnesiumin määrä vaihteli eri vuorokauden aikoihin. Joten voidaan todeta, että Nukku-Matilla on aina magnesiumia sekoitettuna unihiekkaan 🥱😴

 

Natura Median Vahva Magnesium 400 sisältää runsaasti luonnollista magnesiumia

Vahva Magnesium 400 on kasvikapselissa oleva vahva magnesiumvalmiste, jossa magnesium on luonnollisessa muodossa, magnesiumoksidina. Toisin kuin eräät kemiallisesti valmistetut magnesiumin muodot, magnesiumoksidi ei imeytyessään luovuta elimistöä rasittavia yhdisteitä.

Vahva Magnesium 400 kapseli on valmistettu kasviaineista ja magnesium on jauheena. Koska kapseli hajoaa nopeasti vatsassa, elimistö pystyy käyttämään hyödykseen kapselin sisällön parhaalla mahdollisella tavalla.

 

Valitse kotimainen ja puhdas Natura Median Vahva Magnesium 400

Yksi kapseli Natura Median Vahva Magnesium 400 sisältää sopivan annoksen täydentämään normaalia ruokavaliotasi ja elimistösi päivittäistä tarvetta.

 

Magnesium

 • auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta
 • edistää elektrolyyttitasapainoa
 • edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa
 • edistää hermoston normaalia toimintaa
 • edistää lihasten normaalia toimintaa
 • edistää normaalia proteiinisynteesiä
 • edistää normaaleja psykologisia toimintoja
 • edistää luuston pysymistä normaalina
 • edistää hampaiden pysymistä normaaleina
 • osallistuu solujen jakautumisprosessiin

 

 • magnesiumoksidi
 • kapseli hydroksipropyylimetyyliselluloosa
 • paakkuuntumisenestoaineena kasvisrasvojen magnesiumsuolat ja piidioksidi

 

 • magnesiumoksidia 400 mg (106,6 %*)

*% vuorokautisen saannin vertailuarvosta

 

 • 1 kapseli päivässä
 • yli 250 mg magnesiumia päivässä voi aiheuttaa lievää laksatiivista vaikutusta

 

 • yli 250 mg magnesiumia päivässä voi aiheuttaa lievää laksatiivista vaikutusta
 • ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja
 • annostusta ei saa ylittää
 • säilytettävä lasten ulottumattomissa

 

Muovipullo on PET-elintarvikemuovia ja voidaan kierrättää lajittelemalla se muovipakkausten keräysastiaan.

 • ellei muovinkeräyspistettä ole lähistöllä, lajittele muovipakkaus polttokelpoiseen jätteeseen tai sekajätteeseen
 • kierrätysmuovi käytetään uusiomuovituotteiden valmistukseen ja energiaksi

 

Katso tästä tuotteesta lisää valmistajan Natura Median sivulta

 

Vahva Magnesium parasta ennen: katso Lisätiedot -välilehdeltä

Finherb myy aina valmistajan/maahantuojan kaikkein tuoreimpia valmistuseriä 🙂

Myynti Suomessa ja valmistuttaja: Natura Media Oy, Raisio

Jälleenmyyjä Finherb verkkokauppa

N 16107

 

Brändi

Kilohinta

145,95 €/kg

Pakkauksen kierrätys

PET-muovipullo muovipakkauksiin

Parasta ennen

8.2026

2 arviota tuotteelle Vahva Magnesium 400

 1. Keijo (varmistettu kirjoittaja)

 2. Nimetön (varmistettu kirjoittaja)

Lisää arvio

Saatat myös pitää...

9.9511.95
13.99
11.99