Valkopajunkuoriuute - SAUCE - Salix alba 50 ml. Tuote on tilapäisesti loppu :(

Tuotenumero: N 04060 | Hinta: 0.00€ (13.95€) /kpl

Paljousalennus

Kun tilaat Hinta
vähintään 2 0.00 €/kpl ( 12.50 € )
kpl

Tykkään tästä ja teen arvostelun, saan ilmaisen toimituksen
Valkopajunkuori-uute, alkoholiton kasviglyseriiniuute 50 ml.

 

HUOM! Tuote on tilapäisesti loppu, älä tilaa!

 

Valkopajunkuori-uutteen käyttöohje ja annostus:

Aikuiset

  • suositus nauttia 1 ml. kolme kertaa päivässä (=25 tippaa)
  • joko sellaisenaan tai pienen vesimäärän kera
  • ravistettava ennen käyttöä
  • pullon pohjalle voi laskeutua sakkaa, se on normaalia ja kuuluu tuotteeseen eikä vaikuta sen laatuun, päinvastoin :)
  • säilytä valolta suojattuna, kuivassa ja viileässä, alle +25°C

 

Valkopajunkuori-uutteen vaikuttava aine/1 ml.

  • salisiini 3 mg.

 

Valkopajunkuori-uute ei sisällä:

  • väriaineita
  • säilöntäaineita
  • lisäaineita

 

Valkopajun tausta

Voidaan sanoa, että valkopaju, joka tunnetaan myös nimellä valkosalava, on patenttilääkkeiden ”äiti”.

 

Miten valkopajua käytetään?

Rohdoksena käytetään valkopajun kuorta, jonka pääasiallisena vaikuttavana aineena on salisiini. Salisiinilla on tunnetusti monia vaikutuksia, kuten kuumeen alentaminen ja veren hyytymistä estävä ominaisuus.

 

Mikä on valkopajun, salisiini ja salisyylihapon yhteys?

Pajunkuoren luonnollisen salisiinin johdannainen on salisyylihappo, jonka syntetisointi kehitettiin vuonna 1897. Tästä on johdettu synteettinen asetyylisalisyylihappo, jonka kauppanimen Aspirin tuntevat lähes kaikki.

 

Valkopajun historia ja käyttö

Pajunkuorta on käytetty rohtona jo kauan, ennen aspiriinin valmistusta, alentamaan kuumetta ja lievittämään reumaattista särkyä. Myös pajunkuoren tulehduskipua lievittävä vaikutus on tunnettu jo n. 3500 vuotta sitten mm. Egyptissä ja Hippokrates on kuvaillut pajunkuoren käyttöä kivunlievittäjänä.

 

Valkopaju fytoterapiassa

Pajunkuorta käytetään fytoterapiassa edelleen luonnollisena kipua ja tulehduksia lievittävänä rohdoksena, vaikkakin salisiinin määrä on vähäinen verrattuna salisylaatteja sisältäviin synteettisiin lääkeaineisiin. Pajunkuori sisältää salisiinin lisäksi tanniineja, jotka antavat sille myös supistavan ja suhteellisen nopean estrogeenisen vaikutuksen. Pajunkuoriuute on sen vuoksi oivallinen ja nopea ensiapu vaihdevuosiin liittyvään hikoiluun. Fytoterapeuttisella pajunkuoriuutteella on siis laajempi kokonaisvaikutus, kuin pelkällä salisyylihapolla, tai sen synteettisillä johdannaisilla.

 

Ei pidä sekoittaa pajunköyden syöttämiseen :)

Vaikka paju on hyödyllinen moneen tarkoitukseen, ei siitä koskaan ole voinut tehdä hyvää köyttä. Pajunköysi on kyllä vaikuttanut hyvältä, mutta se on katkennut helposti. Samasta syystä sanotaan myös, että valheella on lyhyet jäljet :)

 

Parasta ennen/Bäst före: uutta satoa odotellessa...

Finherb myy aina valmistajan/maahantuojan kaikkein tuoreimpia valmistuseriä :)

Se förpacknings information på följande flik: “Etiketin tiedot”.

Kaikki muut pakolliset pakkausmerkinnät ovat luettavissa tuotteen etiketistä viereisellä välilehdellä.

Ravintolisä ei korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja.

Annostusta ei saa ylittää.

Säilytettävä lasten ulottumattomissa.

 

Valmistusmaa Espanja

Myynti Suomessa Natura Media Oy, Raisio

Sivu päivitetty: 12.3.2019

Tuotearvostelut

Tuote oli pettymys. 4.8.2017

Maku on kammottava, mutta kenties voi peittää jollain erittåin happamalla ja tai muuten voimakkaalla maulla. Päänsärkyyn ja lihassärkyyn ei ollut mitään vaikutusta, kun otin vain määrätyn annoksen. Kun otin hieman enemmän, sain pahoinvointia, mutta kipuun ei vaikutusta. Pipetti on erittäin hankala annostelun kannalta, koska käsketään ottamaan kerta-annoksena 1ml, mutta pipetin koko on 2ml, missä ei ole mitään logiikkaa.

Finherb vastaa:
Kiitoksia rehellisestä palautteesta :)
Olen samaa mieltä, että maku ON kammottava. Sitä ei voi kiistää. Maku tulee kuitenkin täysin luontaisesta tisleestä, uutetusta valkopajusta, jota ei ole maustettu tai paranneltu tai makeutettu mitenkään. Sen takia se pitää nauttia vaikka ”kyytipojan” kanssa, ensin troppi ja jotain muuta hörppy päälle, kuten itsekin ehdotit. Sama pätee myös muihin rohdosuutteisiin.

Valkopajun kuorta on käytetty särkyä lievittämään kauan ennen nykyaikaisia aspiriineja ja muita kivunlievittäjiä ja sen teho perustuu salisiinihappoon. Sitä on 3 milligramma / yksi millilitra, joka on huomattavasti vähemmän verrattuna apteekin kipulääkkeisiin. Samoin haittavaikutuksetkin ovat minimaaliset tai peräti olemattomat, kuten vatsahaavat tai maksan kuormitus.

Useimmat apteekkien tulehduskipulääkkeet perustuvat prostaglandiinin synteesin estoon ja siihen perustuu myös tämän Valkopaju-uutteen teho. Kehossa voi olla myös muita kivun aiheuttajia, joihin prostaglandiinin synteesin esto ei toimi. Silloin ei myöskään valkopaju-uute tehoa.

Pipetin käyttäminen, varsinkin kun on sairaana, voi olla tuskastuttavaa :(

1 millilitra = 25 tippaa.
Voimia toivoo Finherb!

Lihaskipuinen Ella 22.7.2017

Tuote lähtee kokeiluun: Kärsin kroonisista lihakivuista johtuen ylikunnosta ja pitkäaikaisesta stressistä. Raakaruokailun, liikunnan, unen, hieronnan ja osteopatian lisäksi olen saanut merkittävää apua joistakin luontaistuotteista. Aspiriini, joka on pajunkuoriuutteen pohjalta kehitetty synteettinen lääke, on tunnetusti kipulääkkeen lisäksi myös tehokas lihasrelaksantti, ja siksi voi _väliaikaisessa käytössä_ lievittää lihaskipuja. Lääkkeillä on kuitenkin aina sivuvaikutuksensa, näkyvät ja ei näkyvät, joten etsin luonnollisempaa vaihtoehtoa aspiriinin tilalle.

Arvostele tämä tuote

Niin saat tilauksesi nyt ilman toimituskuluja!